Argentinas 5 værste VM-nederlag, da Saudi-Arabien overraskede 2022-favorit

Saudi-Arabien har chokeret en af ​​favoritterne til at vinde 2022 Verdens mesterskab efter at have slået Argentina 2-1 i Lusail. Så hvad er La Albicelestes værste nederlag ved FIFA-turneringen?

Saleh Al-Shehri og Salem Al Dawsari slog hjem for at tildele Green Falcon et overraskende resultat efter en Lionel Messi-straffe. Den argentinske helt brød dødvandet efter kun 10 minutter på Lusail Iconic Stadium. Alligevel var Lionel Scalonis side sjældent oppe i kampen, de stod over for.

Herve Renards Saudi-Arabien-trup gravede dybt i, om sydamerikanerens angreb evt. De overlevede også tre mål i første halvleg, da Messi og Lautaro Martinez (to gange) sendte bolden forbi målmanden Mohammed Al Owais kun for at se assistenten løfte flaget for offside.

Argentina mod Saudi-Arabien: FIFA World Cup 2022
Foto af Mohammed Dabbous/Anadolu Agency via Getty Images

Saudi-Arabien giver Argentina et af deres værste VM-nederlag til dato

Det tog Saudi-Arabien kun tre minutter i anden halvleg at nå et niveau, da Al-Shehri greb et øjebliks tøven fra Cristian Romero. Firas Al-Buraikan trådte bolden igennem til angriberen. Al-Shehri borede et lavt skud til det fjerne hjørne fra en snæver vinkel til udligningen.

Green Falcon var hårdnende i deres forsvar, og Al Dawsari belønnede deres indsats efter 53 minutter. Han skød i en fantastisk soloindsats ud over Emiliano Martinez efter at have bragt bolden under kontrol og slået to Albiceleste-forsvarere for at fuldende det chokerede comeback.

Værste Argentina VM-nederlag
Foto af ODD ANDERSEN/AFP via Getty Images

Saudi-Arabien vandt deres gruppe C-møde med Argentina efter kun at have taget tre skud og rettet to mod mål. Hvem scorede registrerede La Albiceleste som forsøg på 15 med kun seks på mål og tre blokerede. Al Owais lavede fem redninger gennem en inspireret opvisning i målet.

Tabet til Saudi-Arabien overraskede Argentinas spillere efter kun at have lidt et femte nederlag i 51 kampe under Scaloni til dato. Sydamerikanerne var også ubesejrede i 36 kampe, der går tilbage til juli 2019. Men siden FIFA tredjepladsen i verden tabte til nationen på 51. pladsen.

jo mere du tager, jo mere efterlader du svaret

Argentina deltager også i VM i 2022 i Qatar som de regerende Copa America-vindere. De slog FIFAs toprangerede nation, Brasilien, i finalen om Messis første internationale titel. Nu har Argentina lidt et af deres værste nederlag ved VM til Saudi-Arabien.

Så hvad er Argentinas fem værste nederlag ved FIFA World Cup eksklusive tab til Saudi-Arabien i deres åbningsmøde i gruppe C for Qatar 2022? HITC Football tager et kig...

Sverige gav Argentina et af deres værste VM-nederlag helt tilbage i 1934

Sverige gav Argentina et af deres værste nederlag ved VM i 1934 ved den anden udgave. La Albiceleste var færdig som andenplads til Uruguay ved turneringen i 1930 efter at have tabt finalen 4-2. De førte kun kortvarigt deres sydamerikanske rivaler i den første periode.

Men efter at have taget sølvmedaljen i 1930, gik Argentina hjem i 1934 ved den første forhindring. Turneringen i Italien bød kun på 16 hold og startede med knockout-fasekampe.

FIFA trak Argentina til at møde Sverige i Bologna den 27. maj på Stadio Littoriale. Ernesto Belis ville også give La Albiceleste den perfekte start, da han brød dødvandet efter kun fire minutter. Men det tog kun Sven Jonasson fem minutter at få Blagult udlignet igen.

Argentina ville starte hurtigt igen, da anden halvleg begyndte, da Alberto Galateo genoprettede deres føring efter 48 minutter. Men mens sydamerikanerne ville starte hurtigt, kunne europæerne svare, da Jonasson igen lagde Sverige lige efter at have været bagud i ni minutter.

Denne gang ville der ikke være noget argentinsk svar, da Knut Kroon sendte La Albiceleste hjem i det 79. minut. Hans mål viste sig at være forskellen i Bologna. Men hverken Kroon eller Jonasson kunne skrive deres navne på målsedlen, da Tyskland vandt kvartfinalen 2-1.

Den hollandske midtbanespiller Johann Cruyff dribler
Billedkredit bør læse STF/AFP via Getty Images

Argentina led et af deres værste VM-nederlag til Holland i 1974

VM i 1974 i Vesttyskland indeholdt to gruppespil for at afgøre nationerne til knockout-runderne. Argentina kom igennem første fase ved at slutte på andenpladsen i gruppe 4 til Polen efter at have tabt 3-2 i Stuttgart, før de vandt 1-1 med Italien og slog Haiti 4-1.

Alligevel ville gruppe A i anden fase se Argentina styrte ud uden sejr efter at have tabt 4-0 til Holland og 2-1 til sydamerikanske rivaler Brasilien. De kunne også kun spille 1-1 med Østtyskland. Hollands tre sejre førte til, at de gik direkte til finalen.

Oranje havde også målforskel på deres side, hvis de havde spillet uafgjort med Brasilien i deres sidste kamp i gruppe A. Rinus Michels' hollandske trup løb op i Gelsenkirchen for at slå Argentina 4-0. Det tog også kun Johan Cruyff 11 minutter at score det første af sin double for at slå La Albiceleste.

Ruud Krol (25') og Johnny Rep (73') tilføjede til Hollands scoring på begge sider af pausen. Cruyff sneg sig ind for at sætte endnu et søm i La Albicelestes kiste i det 90. minut. Det var den perfekte præstation fra et Oranje-hold klart et snit over deres modstander dengang.

Sådan var deres dominans den dag Mærke bemærker den hollandske målmand Jan Jongbloed rørte kun bolden én gang. Men kaptajn Cruyff og hans kolleger ville fortsætte med at tabe til Vesttyskland i finalen. Oranje er stadig en af ​​de bedste hold endnu til at vinde et VM nu.

Cameroun overraskede La Albiceleste med en 1-0-sejr ved San Siro i 1990

Cameroun ankom til Italia 90 for kun at spille deres anden optræden ved et verdensmesterskab. De havde også tabt hver af deres tre kampe ved debut i 1982. Alligevel fik Les Lions Indomptables et chok, der viste sig at chokere Argentina i deres indledende gruppe B-kamp afholdt på San Siro.

Det var en af ​​alle tiders VM-forstyrrelser – som Saudi-Arabiens sejr nu slutter sig til, efter at de tildelte argentineren et af sydamerikanerens værste nederlag ved FIFA-turneringen til dato i Qatar 2022. Og ligesom i 2022 bød 1990-affæren på en argentiner. ikon i Diego Maradona.

Den legendariske playmaker var anfører for Argentina i Italien, men ville ikke få sin nation til at slå Cameroun. I stedet satte den centralafrikanske nation deres kontinent på fodboldkortet i Milano. Alligevel kunne det have været åh-så anderledes, da Claudio Caniggia ladede på fløjen.

Caniggia bragede ned på højre flanke og overraskede mange, da han nægtede at gå til jorden under en udfordring. Tiden var ved at løbe ud, og erstatningsangriberen forblev også på benene under en anden tackling. Det tog en robust fejl fra Benjamin Massing for at stoppe ham.

batman jeg er hævn jeg er natten

Den franske dommer Michel Vautrot ville sende Massing ud i det vilde udfald og reducere Les Lions Indomptables til ni mand. Han havde allerede sendt Andre Kana-Biyik ud efter 61 minutter for en direkte rødt kort-fejl. Massing efterlod Vautrot uden noget valg efter hans taljehøje angreb.

Et rødt kort var dog prisen værd for Massing, da det nægtede Caniggia hans chance for at bringe Argentina på niveau. Francois Omam-Biyik havde givet Cameroun en chok-føring seks minutter efter, at Kana-Biyik kyssede, da han gik væk fra det hellige græs for at inspirere deres underdog-historie.

ARGENTINA MOD BULGARIEN
Obligatorisk billedkredit: Chris Cole/ALLSPORT via Getty Images

Bulgarien slog sydamerikanerne 2-0 ved Cotton Bowl i Dallas i 1994

Bulgarien spillede den sjette af deres syv optrædener ved VM i 1994 og nød deres bedste turneringsafslutning. De var kun tidligere gået videre fra gruppespillet ved én lejlighed. Alligevel gik Lavovete hele vejen i semifinalen, inden han endte som nummer fire.

Da Bulgarien nåede de fire sidste efter at have tabt i deres eneste tidligere knockout-kamp, ​​gav Bulgarien også Argentina et af deres værste VM-nederlag til dato i gruppe D. La Albiceleste gik ind i deres sidste uafgjorte møde på toppen af ​​tabellen. Men et 2-0-nederlag fik dem til at slutte på tredjepladsen.

Det var stadig nok for Argentina at klare knockouts med de tre bedste fremme, men det eneste, de behøvede, var et point for at komme først. I stedet brød Hristo Stoichkov dødvandet på timegrænsen, før Nasko Sirakov sikrede Bulgariens overraskende resultat med et mål i det 93. minut.

Tabet ved Cotton Bowl i Dallas betød, at Argentina mødte Rumænien i ottendedelsfinalen i stedet for Italien som Nigeria eller Mexico som Bulgarien. Og fra ottendedelsfinalerne ville det kun være Bulgarien, der ville repræsentere gruppe D i kvartfinalerne, efter Rumænien vandt 3-2.

Argentina var på bagfoden ved Rose Bowl i Pasadena fra det 11. minut, da Ilie Dumitrescu brød dødvandet. Angriberen ville også genoprette Rumæniens føring i det 18. minut, efter at Gabriel Batistuta havde svaret fra straffesparkspletten i det 16. minut.

Gheorghe Hagi kom derefter i gang i det 58. minut for at give Rumænien pusterum. Men Abel Balbo sikrede, at La Albiceleste ville forblive i kontakten, da han scorede efter 75 minutter. Alligevel var det for lidt for sent for sydamerikanerne, der tabte i finalen i 1990.

TOPSHOT-FBL-WC-2018-MATCH23-ARG-CRO
Billedkredit bør læses JOHANNES EISELE/AFP via Getty Images

Kroatien slog Argentina 3-0 i et kostbart gruppe D-møde i Rusland 2018

Argentina vil frygte, at deres choknederlag til Saudi-Arabien nu fører til en gentagelse af deres VM i 2018 i Rusland. La Albiceleste formåede ikke at slå Island i deres åbningskamp, ​​da Alfreo Finnbogason udlignede efter 23 minutter. Sergio Aguero havde scoret først i 1-1 dødvandet.

En tur til Nizhny Novgorod for at møde Kroatien fulgte for Argentina, men La Albiceleste havde ikke forventet, hvad der skulle komme. Vatreni havde brug for et selvmål fra Oghenekaro Etebo og et Luka Modric-straffe for at slå Nigeria 2-0. Alligevel ville Kroatien løbe ud med 3-0 sejre.

Ante Rebic slog Willy Caballero for at bryde dødvandet på Nizhny Novgorod Stadium efter 53 minutter. Men målet var ved at lave Albiceleste-målmanden efter at have fejlet forfærdeligt ved et forsøg på chippas. Det faldt indbydende for Rebic at volley ind i et tomt mål.

Messi kæmpede for at fremtrylle meget magi til sydamerikanerne i den anden ende af banen. Indskifterne Gonzalo Higuain og Pablo Dybala kæmpede også for at få nok af en indflydelse. Derefter, på 80 minutter, producerede Modric et øjeblik af skønhed for at komme 2-0 foran.

Midtbanespilleren krøllede et dejligt forsøg ud over Caballero, før Ivan Rakitic fuldførte jobbet i pausetiden med et tap-in. Det efterlod Argentina nødt til at slå Nigeria i deres sidste uafgjort for at nå de sidste 16. Og det gjorde de, bare via Marcos Rojos strejke i det 86. minut for at vinde 2-1.

Alligevel vandt Kroatien alle tre af deres gruppe D-kampe, så Argentina stod over for gruppe C-vinderne Frankrig i ottendedelsfinalen. Det var der, på Kazan Arena, hvor deres rejse ville ende i 2018. Antoine Griezmann, Benjamin Pavard og Kylian Mbappe (to gange) ramte til et 4-3 resultat.

I andre nyheder, Ibrahima Konate starter foran William Saliba for Frankrig vs. Australien